lauantaina, maaliskuuta 03, 2007

Vaalityön tohinassa

Maaliskuinen tihkusade ei ollut esteenä tämänpäiväiseen onnistuneeseen vaalityöhön. Aamulla suuntasin Tapulinkaupunkiin nuorisotalolle, jossa oli luvassa perhetapahtuma. Käytännön järjestelyiden jälkeen oli aika opetella miten ilmapallo saadaan täytettyä heliumilla – myös niin, että aine pysyy pallossa. Tohina oli melkoinen ja ahkeria auttajia löytyi. Yhdentoista maita paikalle saapui Ilkka Taipale erittäin herkullisen sipulikeiton kera.

Hommassa avustaessa ja ilmapalloja jaellessa oli ilo huomata porukan positiivinen ja reilu henki. Ehdokas itse, Mirka, jutteli eri elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa. Tiukkaa keskustelua sain itsekin käydä niin sosiaalidemokraattisista arvoista, Heinäluoman pääministeri kyvyistä kuin vaalien alla vallitsevasta vaikuttamisesta.

Tapulinkaupungista suuntasimme Kontulaan, jonne tuli myös lähialueen innokkaita tukiryhmäläisiä mukaan Tapio Havaston johdolla. Ilmapallot tekivät kauppaansa niin paljon kuin niitä ehdimme tehdä. Päivän jälkeen jäi mieleen pyörimään tiukka keskustelu maahanmuuttajista. Eräs setä kun oli sitä mieltä, että ”ulkomaalaiset ryöstää suomalaisten työpaikat”. Jokaisella on toki oikeus mielipiteeseensä, mutta mielestäni olemme kaikki ehdottomasti samanarvoisia taustasta riippumatta!

Ihminen tulee aina ensin – myös vaalityössä. Tukiryhmäläinen on nyt värjännyt itse ehdokkaan hiuksetkin päivän päätteeksi ja lähdemme jatkamaan vaalityötä myöhään yöhön.

Kiitos teille kaikille loistaville tukiryhmäläisille - jaksetaan vielä painaa, että saadaan Mirka eduskuntaan!